Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Το 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό πρόγραμμα

Ξεκινάει 29 Οκτωβρίου το 1ο Πανεπιστημιακό εξ αποστάσεως πρόγραμμα στην Ελλάδα πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη για Εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρώπη από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Αρκετά πριν ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μιλήσει στην σύνοδο του Global Strategy Group του OECD για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση, ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών πρωτοπορεί πανευρωπαϊκά συνδέοντας την τεχνητή Νοημοσύνη με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και γενικότερα την παιδεία.

«Η επίδραση ειδικά στον χώρο της παιδείας είναι ήδη καταλυτική, με εργαλεία προσωποποιημένης μάθησης να έχουν ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσονται και να χρησιμοποιούνται διεθνώς» τόνισε στο Παρίσι ο Υπουργός.

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει το σχολείο, το μάθημα και γενικότερα την Εκπαίδευση

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) επηρεάζει πολλές πτυχές της καθημερινότητας, και η εκπαίδευση δεν αποτελεί εξαίρεση. Καθώς οι τεχνολογίες AI αναπτύσσονται, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να προσαρμόσουν τις μεθόδους διδασκαλίας τους για να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν αυτές οι καινοτομίες. Ωστόσο, αυτό δεν έρχεται χωρίς προκλήσεις και χωρίς επιμόρφωση.

200.000 εκπαιδευτικοί αναμένεται να επιμορφωθούν από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Στο πλαίσιο αυτό το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει φέρει το 1ο στην χώρα και στην Ευρώπη Πανεπιστημιακό εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό πρόγραμμα πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη για Εκπαιδευτικούς.

Πάνω από 25.000 αιτήσεις συμμετοχής έχουν γίνει από πριν το καλοκαίρι έως τώρα στο πρόγραμμα.

Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να επιμορφωθούν μέσω του Πιστοποιημένου πανεπιστημιακού προγράμματος του Παν.Πατρών πάνω από 200.000 εκπαιδευτικοί!

Τι προσφέρει το πρόγραμμα Τεχνητή Νοημοσύνη στους εκπαιδευτικούς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει εντελώς το μάθημα με την χρήση εφαρμογών όπως το ChatGPT και το MagiSchool A.I. επιτρέποντας την προσαρμογή του εκπαιδευτικού περιεχομένου στις ατομικές ανάγκες κάθε μαθητή.

Παράλληλα προσφέρει

  • Παιδαγωγική αξιοποίηση των εφαρμογών της στην διδασκαλία μαθημάτων
  • Εργαλεία σχεδιασμού της διαδικασίας του μαθήματος
  • Δημιουργία Οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο κλπ) για ένταξη στο μάθημα
  • Προσωποποιημένη Μάθηση
  • Αυτοματοποιημένη Βαθμολόγηση και Διαχείριση Εργασιών
  • Εργαλεία όπως εικονικοί βοηθοί ή chatbots, τα οποία μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις μαθητών εκτός των ωρών διδασκαλίας
  • Ανάλυση και αξιολόγηση των συμπεριφορών των μαθητών / εκπαιδευτικών κατά την μαθησιακή διαδικασία
  • Άνεση στην δημιουργία προσομοιώσεων τάξης και εικονικών περιβάλλοντων μάθησης

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα – 25.000 αιτήσεις έως τώρα

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινάει στις 29 Οκτωβρίου τον 5ο κύκλο του 1ου Προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα στο οποιο έως τώρα έχουν γίνει πάνω από 25.000 αιτήσεις συμμετοχής.

Το Πανεπιστήμιο αναλαμβάνει τη συνεχή ανανέωση του εκπαιδευτικού υλικού ώστε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να μαθαίνουν ότι νέο βγαίνει σε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης για την εκπαίδευση

Οι επιμορφούμενοι θα μπορούν να εφαρμόσουν τις νέες τους γνώσεις και δεξιότητες σε σχολικές τάξεις και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, βελτιώνοντας τη μαθησιακή εμπειρία. Το πρόγραμμα ενισχύει την επαγγελματική τους εξέλιξη μέσω της μοριοδότησης και τους προετοιμάζει για τις απαιτήσεις της ψηφιακής εκπαίδευσης.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ έως 18 Οκτωβρίου

Πηγή [alfavita.gr]