Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πανελλήνιες 2022: Υποχρεωτική χρήση μάσκας, χωρίς self test οι υποψήφιοι- Το πρωτόκολλο που θα ισχύσει κατά τη διενέργεια των Πανελληνίων 2022 – Πώς θα πάνε στις εξετάσεις μαθητές και εκπαιδευτικοί

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων 2022, με τους υποψηφίους να μην αποφεύγουν τη μάσκα κατά την εξέταση, είτε γραπτή είτε προφορική, αλλά να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα χωρίς τη διενέργεια self test.

Τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων θα είναι υπεύθυνα επίσης για να τηρηθούν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους και για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. 

Τώρα, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει αν είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να προβούν σε PCR ή rapid test μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές. 

Να σημειωθεί ότι τα έξοδα των test επωμίζονται οι ίδιοι και δεν καλύπτονται. 

Το πρωτόκολλο για τα Αθλήματα και το μάθημα «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία»

Ειδικά μέτρα θα ισχύσουν για τη διεξαγωγή εξέτασης του μαθήματος «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία» λόγω της φύσης της εξέτασης.
Συγκεκριμένα:

α) επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων,

β) τηρείται απόσταση 3 μέτρων μεταξύ του εξεταζόμενου και των εξεταστών-βαθμολογητών που βρίσκονται πίσω από το παραβάν,

γ) καθαρίζονται τα μουσικά όργανα με απολυμαντικό υγρό πριν από τη χρήση τους από κάθε υποψήφιο.

Αντίστοιχα οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στα Αγωνίσματα που είναι απαραίτητα για την είσοδό τους στα ΤΕΦΑΑ θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ισχύει:

α) ο καθαρισμός με απολυμαντικό υγρό των οργάνων εξέτασης και του βοηθητικού εξοπλισμού πριν τη χρήση τους,

β) η τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν οι σχετικές οδηγίες από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».

Πηγή: alfavita.gr