Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις νέες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών στις Σχολικές Μονάδες

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας προγραμματισμένης συνάντησης που είχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) έγινε αναφορά στους λόγους που δεν ιδρύθηκαν νέες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ)

Ο Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ παρέθεσε τους παρακάτω λόγους:

Η ίδρυση νέων οργανικών θέσεων απαιτεί χρόνο και εμπλέκονται και άλλα Υπουργεία πλην του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι νέες οργανικές θέσεις θα έπρεπε να δοθούν και για τη διενέργεια Μεταθέσεων και για κάτι τέτοιο δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια αυτή τη στιγμή.

Η προκήρυξη των Βουλευτικών εκλογών δημιούργησε νέες καθυστερήσεις.

Οι διεργασίες για την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων βρίσκονται σε ένα πολύ καλό σημείο αυτή τη στιγμή και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αισιοδοξεί πως πριν τη διενέργεια των Μεταθέσεων για το 2023-24 θα έχουν ιδρυθεί ώστε να δοθούν προς κάλυψη πρώτα εκεί και μετά στους νέους διορισμούς που θα προκύψουν, μιας και σύμφωνα με τη δέσμευση του ΥΠΑΙΘ μόνιμοι διορισμοί θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο μέχρι την εξάλειψη της στρεβλής εφαρμογής του θεσμού του αναπληρωτή. 

Πηγή: alfavita.gr