Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Την Τετάρτη οι τελικοί πίνακες των υποψηφίων Διευθυντών – Τι θα γίνει με την τοποθέτηση και την ανάληψη υπηρεσίας

Την Τετάρτη οι τελικοί πίνακες των υποψηφίων Διευθυντών – Τι θα γίνει με την τοποθέτηση και την ανάληψη υπηρεσίας

Η ανάληψη υπηρεσίας δεν είναι πράξη που αναστέλλεται λόγω της εκλογικής διαδικασίας.

Μεθαύριο Τετάρτη 5 Απριλίου θα ανακοινωθούν οι τελικοί πίνακες επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων, που θα συμπεριλαμβάνουν τη μοριοδότηση της συνέντευξης.

Τις επόμενες δύο μέρες και με καταληκτική προθεσμία την Παρασκευή 07 Απριλίου 2023 23:59 θα υποβληθούν οι δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων από τους υποψηφίους μέσω της ειδικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων, που θα ανοίξει για το σκοπό αυτό την Πέμπτη 06 Απριλίου 2023 στις 08:00.

Η Υπουργική Απόφαση Φ.361.22/6/149788 /Ε3/2-12-2022 προβλέπει ότι «υποψήφιοι που δεν υποβάλουν δήλωση προτίμησης διαγράφονται από τον πίνακα».

Εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την κατάρτισή τους, οι τελικοί πίνακες υποβάλλονται από τον πρόεδρο του συμβουλίου στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για την κύρωσή τους, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 30 του ν. 4823/2021.

Οι ανωτέρω πίνακες, ύστερα από την κύρωσή τους αναρτώνται στην ιστοσελίδα της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης, καθώς και της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα με τους τελικούς πίνακες επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων υποβάλλονται από τον πρόεδρο του συμβουλίου στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για την κύρωσή τους οι επικουρικοί πίνακες.

Οι πίνακες ισχύουν από την κύρωσή τους έως την 31η Ιουλίου του τρίτου έτους που ακολουθεί την κύρωσή τους.

Η ανακοίνωση των ονομάτων των νέων Διευθυντών σχολείων αναμένεται να γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου.

Όσοι τοποθετούνται σε θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης διαγράφονται, μετά από την έκδοση της απόφασης τοποθέτησης, από τον αξιολογικό πίνακα επιλογής και θεωρείται ότι έχουν αυτοδικαίως παραιτηθεί από άλλη θέση στελέχους της εκπαίδευσης που κατέχουν.

Τροπολογία Κεραμέως για το χρόνο ανάληψης υπηρεσίας των νέων Διευθυντών σχολείων

Με τροπολογία που θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες μέρες η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως θα οριστεί ο χρόνος ανάληψης υπηρεσίας των χιλιάδων νέων Διευθυντών σχολικών μονάδων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χρόνος αυτός είναι το πρώτο τριήμερο του Ιουλίου.

Η ανάληψη υπηρεσίας δεν είναι πράξη που αναστέλλεται λόγω της εκλογικής διαδικασίας. Οπότε, η τοποθέτηση θα γίνει άμεσα, πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών και η ανάληψη αρχές Ιουλίου

Πηγή: alfavita.gr