Την Άνοιξη οι εξετάσεις Πιστοποίησης Ενηλίκων

Στις αρχές του νέου έτους (2024) θα γίνει από τον ΕΟΠΠΕΠ η προκήρυξη των εξετάσεων Πιστοποίησης των αποφοίτων  των ΙΕΚ, δήλωσε στο esos η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Γεωργία Ρεμπούτσικα.

Σχετικά με τις εξετάσεις Πιστοποίησης των εκπαιδευτών Ενηλίκων η Γεωργία Ρεμπούτσικα είπε πως προγραμματίζεται να διεξαχθούν την ερχόμενη Άνοιξη.

Για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) που, αν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη φοίτησή τους στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. κατά το σχολικό έτος 2022-2023, δεν είναι πιστοποιημένοι, οι εξετάσεις προγραμματίζονται να γίνουν τον Φεβρουάριο.

Επισημαίνεται ότι με  διάταξη  η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή προβλέπεται ρητά η υποχρέωσή των αποφοίτων ΕΠΑΣ Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) να προσκομίσουν για τη συνέχιση της φοίτησής τους το πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, επιπέδου Τρία (3), έως τη λήξη του πρώτου τετράμηνου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπεται η διακοπή της φοίτησής τους.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει  να υπάρξει και δεύτερη τροποποίησης της συγκεκριμένης διάταξής ως προς την προθεσμία πιστοποίησης.

Πηγή: [esos.gr]