Σχετικά με την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας νέων διευθυντών

Όπως γνωστοποιήθηκε από τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, πριν από μερικές ημέρες σε διαδικτυακή συνάντηση με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής θα ανακοινώσουν τους τελικούς πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων Διευθυντών την Τετάρτη 5 Απριλίου , οι επιλεγέντες Διευθυντές θα κληθούν να δηλώσουν σχολεία προτίμησης το διήμερο 6 και 7 Απριλίου και στις 8 Απριλίου θα ανακοινωθούν οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών Σχολείων.

Μέχρι τώρα, όμως, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που καθυστέρησε δυόμιση ολόκληρα χρόνια να ξεκινήσει τις κρίσεις των Διευθυντών, δεν έχει κάνει καμιά αναφορά σχετικά με την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας από τους νέους Διευθυντές.

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας θεωρεί αυτονόητο ότι η ανάληψη καθηκόντων από τους νέους διευθυντές δεν μπορεί να γίνει πριν από το τέλος του σχολικού έτους, διαφορετικά θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

●    Δημιουργία κενών και πλεονασμάτων στις σχολικές μονάδες.

●    Προβλήματα με την κάλυψη της ύλης σε Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και με την Τράπεζα θεμάτων στα Λύκεια, λόγω ενδεχομένων μετακινήσεων συναδέλφων.

●    Προβλήματα με τρέχοντα προγράμματα, δραστηριότητες και άλλες εκδηλώσεις σχολικών μονάδων τα οποία δεν θα μπορούν να ολοκληρωθούν.

●    Διατάραξη της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, καθώς, εκτός των άλλων, δεν θα υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος προσαρμογής του νέου Δ/ντή στο νέο σχολικό περιβάλλον, ιδίως ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να ανακοινώσει ΑΜΕΣΑ τις προθέσεις του και σε καμία περίπτωση να μην προβεί στην τοποθέτηση των νέων Διευθυντών πριν από το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Πηγή: alfavita.gr