Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Πρότυπα Σχολεία: Μέχρι 15 Μαΐου τα αποτελέσματα- 2 στους 11 υποψηφίους θα πάρουν το “εισιτήριο” επιτυχίας

Πρότυπα Σχολεία: Μέχρι 15 Μαΐου τα αποτελέσματα- 2 στους 11 υποψηφίους θα πάρουν το “εισιτήριο” επιτυχίας

Χωρίς προβλήματα , σύμφωνα με το υπουργείο Παιδελίας, ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των υποψηφίων μαθητών για τα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Σχολεία, οι οποίες διεξήχθησαν σήμερα σε 66 Εξεταστικά Κέντρα, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι υποψήφιοι για τα Πρότυπα Σχολεία ήταν 9.392 και και οι θέσεις 1.696, εισάγονται δηλαδή 2 στους 11 υποψηφίους.

Για τα Εκκλησιαστικά Σχολεία οι αιτήσεις ήταν κατά πολύ λιγότερες από τις θέσεις. Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι ήταν 205 και οι θέσεις 342. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι τα Εκκλησιαστικά συμμετέχουν για πρώτη φορά σε αυτή τη διαδικασία.

Η αποστολή θεμάτων

Οι “πύλες” των Εξεταστικών Κέντρων έκλεισαν στις 9 το πρωί και οι μαθητές παρέλαβαν τα θέματα με 5 λεπτά καθυστέρηση από το προγραμματισμένο χρόνο, δηλαδή στις 9:20. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, εξαίρεση αποτέλεσαν τρία Εξεταστικά Κέντρα στα οποία λόγω προβλήματος με το δίκτυο τα θέματα τα έλαβαν με μικρή καθυστέρηση.

Διευκρινίσεις

Στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έφθασαν τρεις απορίες από τα Εξεταστικά Κέντρα, αλλά δεν χρειάστηκε να δοθούν απαντήσεις . Έτσι δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για κανένα θέμα.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν στα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας και πριν τις 15 Μαίου.
Σε σχέση με πέρσι -που εκδόθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα-για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα απαιτηθούν μερικές ημέρες παραπάνω , λόγω των διπλών δηλώσεων και το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν στις εξετάσεις και τα νεοθεσμοθετημένα Πρόυπα Εκκησιιαστικλά Σχολεία.

Πως θα γίνει η βαθμολόγηση

Η βαθμολόγηση των γραπτών , δεν θα γίνει απόα εκπαιδευτικούς βαθμολογητές θα γίνει σε “σκάνερ” με συγκεκριμένο λογισμικό, ενώ Επιτροπή θα κάνει σχετικό έλεγχο για το ενδεχόμενο λαθών.

Πώς μπορούν να ενημερωθούν οι γονείς/κηδεμόνες για τα αποτελέσματα:

Για πρώτη φορά θα ειδοποιηθούν με SMS στο κινητό που είχαν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης για τη βαθμολογία των υποψηφίων και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους.

Από την πλατφόρμα των αιτήσεων https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisa… με χρήση των κωδικών taxisnet.

Από την ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr/.

Μετά την κύρωσή τους από τα Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια των οικείων σχολικών μονάδων τα αποτελέσματα (επιτυχόντων και επιλαχόντων) θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Πρότυπων Σχολείων.

Σε περίπτωση ύπαρξης ισοβαθμιών, οι υποψήφιοι κατατάσσονται με σειρά επιτυχίας σύμφωνα με τον τυχαίο αριθμό που θα αποδοθεί σε κλήρωση .

Επίδειξη απαντητικών φύλλων- Δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης των γραπτών

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 21 του κεφ. Β1α της Υ.Α. 22270/Δ6/14-3-2022 (Β’ 1144), με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ορίζεται ο χρόνος, ο τόπος και η διαδικασία επίδειξης των απαντητικών φύλλων των μαθητών, για τα οποία οι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να λάβουν γνώση.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν αίτηση στο Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (σ.σ. πέρσι υπέβαλαν αίτηση από από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου), προκειμένου να λάβουν γνώση του απαντητικού φύλλου. Τον Σεπτέμβριο θα προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα, εντός του οποίου θα γίνει η επίδειξη των απαντητικών φύλλων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες για τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης των γραπτών.

Πηγή: esos.gr