Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποια Τμήματα από τα 450 άλλαξαν ΕΒΕ

Ποια Τμήματα από τα 450 άλλαξαν ΕΒΕ Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Η νέα υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, για τον προγραμματισμό, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και την αξιολόγηση εκπαιδευτικών. «Βιβλία παντού από την αρχή της σχολικής χρονιάς, παράλληλα με επάρκεια διδακτικού προσωπικού και παράλληλης στήριξης» ανέφερε αρχικά η κα Μιχαηλίδου.

«Υπήρχαν αρκετά κενά τα προηγούμενα χρόνια, κενά από βιβλία μέχρι κενά καθηγητών, ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα, ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Οπότε είναι μεγάλη η αγωνία η δική μας. Δουλεύουμε από τώρα πολύ σκληρά έτσι ώστε τα παιδιά να λαμβάνουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς τις γνώσεις που χρειάζεται με τους κατάλληλους ανθρώπους. Έχουμε μεγάλο προγραμματισμό μπροστά μας ώστε να πάμε ακόμη καλύτερα», πρόσθεσε η Υφυπουργός αναφορικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας για τη νέα χρονιά. 

Συντελεστές ΕΒΕ 2023 / ΠΙΝΑΚΕΣ Εν αναμονή του ανοίγματος της πλατφόρμας για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και Παράλληλου Μηχανογραφικού για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι φέτος, η υποβολή των Μηχανογραφικών θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση, αντί δύο. Επιπλέον, μέσα στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων. Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών 2023 (των βάσεων εισαγωγής δηλαδή), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αυτή αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου.

«Από τις 450 σχολές, οι 50 μόνο άλλαξαν την ελάχιστη βάση εισαγωγής» «Τα πάντα αξιολογούνται και το θέμα είναι αξιολογώντας κάτι να το κάνεις συνεχώς καλύτερο, είπε η κ. Μιχαηλίδου για την ελάχιστη βάση εισαγωγής. «Έγινε μια ουσιαστική προσαρμογή τη δεύτερη χρονιά, και τώρα από τις 450 σχολές, οι 50 μόνο άλλαξαν την ελάχιστη βάση εισαγωγής τους και οι περισσότερες από τις 50 την μείωσαν και την άλλαξαν προς τα κάτω. Εμείς θέλουμε τα παιδιά να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο, θέλουμε να μην υπάρχουν κενές θέσεις, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να μπορούν και τα ίδια τα πανεπιστήμια να μπορούν να θέτουν μια ελάχιστη βάση».

«Οι κοινωνίες εξελίσσονται και μαζί με την εξέλιξη των κοινωνιών κανένας συμπολίτης δεν μένει πίσω. Και γι αυτό ακριβώς έκανε και αυτή τη δήλωση ο πρωθυπουργός. Και στο εύρος και στον χρόνο που ίδιος αποφασίσει θα μπούμε κι εμείς στις χώρες της υπόλοιπης Δυτικής Ευρώπης που αναγνωρίζουν ότι αυτό το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια», είπε τέλος, η κ. Μιχαηλίδου απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πηγή: [Foititikanea.gr]