Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Παραμένουν τα 2 self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Παραμένουν τα 2 self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Θα συζητηθεί το θέμα εκ νέου την άλλη εβδομάδα

Παραμένουν τα 2 self test την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς,   καθώς  σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή  Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας μετέθεσε το θέμα προς συζήτηση την άλλη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν πρέπει να ληφθεί ακόμη σχετική απόφαση, διότι:

Α. Υπάρχει άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων ,και,

Β. Ήδη οι μαθητές έχουν παραλάβει 5  self test, για να τα χρησιμοποιήσουν  έως και  την 1η Απριλίου.

Μέχρι σήμερα   η διάθεση 5 δωρεάν self self σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Στο μεταξύ οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί,  μπορούν να προμηθευτούν   έως και σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Μαρτίου έως και  1 Απριλίου .

Υπενθυμίζεται ότι:

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

– Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Πηγή:  esos.gr