Πανελλαδικές 2025: Τι αλλάζει για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2025: Νέα τροποποιητική απόφαση για τους απόφοιτους ΕΠΑΛ

Αλλαγές για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2025 φέρνει νέα τροποποιητική απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας για την «Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου  (ΕΠΑ.Λ.) σε ποσοστά θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ), των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων, της Σχολής Πυροσβεστών, της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και εφεξής».

Η νέα απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ.

 ΕΠΑΛ: Αλλαγές στην εξεταστέα ύλη – Πρόγραμμα πανελλαδικών Εξετάσεων

1. Οι πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ διενεργούνται σε κοινά θέματα και σε εξεταστέα ύλη που καθορίζεται κάθε χρόνο με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και είναι κοινή για όλα τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας.

2. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καταρτίζεται το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων, εκδίδεται έως και τη 15η Σεπτεμβρίου του σχολικού έτους εντός του οποίου πραγματοποιούνται οι πανελλαδικές εξετάσεις και γνωστοποιείται στις Διευθύνσεις Δ.Ε. και στα ΕΠΑ.Λ. Με το πρόγραμμα καθορίζονται οι ημερομηνίες των εξετάσεων για κάθε μάθημα, η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος, η ώρα έναρξης των εξετάσεων και η ώρα προσέλευσης των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα.

[Πηγή: alfavita.gr]