Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πανελλαδικές 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Πρόγραμμα Πανελλαδικών εξετάσεων , γνωστό από τον Σεπτέμβριο, αλλαγές στους Συντελεστές Βαρύτητας και στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε τμήματα, πρόσθεση νέων παθήσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια, είναι οι σημαντικότερες αλλαγές τους φετινού συστήματος εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ. 

Επίσης το δεύτερο Μηχανογραφικό καταργήθηκε οριστικά, ενώ το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στα Μουσικά Τμήματα των ΑΕΙ, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το 2024, και οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τς Στρατιωτικέ, Αστυνομικές και Σχολές Πυροσβεστικής θα γίνουν  και πάλι την Άνοιξη.

Στο Μηχανογραφικό το οποίο θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι θα προστεθεί  το τμήμα Ψυχολογίας  στο ΔΠΘ, το οποίο θα λειτουργήσει στο Διδυμότειχο, ενώ το Τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετονομάζονται σε   Τμήμα Μεταλλειολόγων – Μεταλλουργών Μηχανικών.

Επιπλέον αλλαγές στον τρόπο εξέτασης πέντε μαθημάτων θα συναντήσουν οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευσης, στις επικείμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίες θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.

Πηγή: esos.gr