Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Πανελλήνιοι μαθητικοί διαγωνισμοί από το Ίδρυμα Ωνάση

Πανελλήνιοι μαθητικοί διαγωνισμοί από το Ίδρυμα Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση και η Ωνάσειος Βιβλιοθήκημε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, έχουν προκηρύξει δύο ψηφιακούς Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς για σχολικές ομάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με αναγνωρισμένους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που λήγουν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων/ψηφιακών προτάσεων για την Α΄ φάση.

Επικεφαλής καθηγητές μαζί με τις σχολικές τους ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, διεκδικώντας βραβεία και χρηματικά έπαθλα για τα σχολεία τους. Μνήμες, μύθοι, περιηγητικοί χάρτες, φανταστικές διηγήσεις και σημαντικά ιστορικά γεγονότα, όπως η Ελληνική Επανάσταση του 1821, «ζωντανεύουν» μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Ψηφιακά βιντεοπαιχνίδια, εφαρμογές εικονικής (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR), ψηφιακές αφηγήσεις, αλλά και η μεγαλύτερη, παγκόσμια, διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια ελεύθερου περιεχομένου, η Wikipedia, γίνονται τα κατάλληλα εκπαιδευτικά εργαλεία στα χέρια των εκπαιδευτικών προσαρμοσμένα στα πρότυπα της εκπαίδευσης για τον 21ο αιώνα μέσα από δυο καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Ωνάση.

Θα αποδεχτείτε την πρόσκληση;

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων/ψηφιακών προτάσεων:

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Λημματογράφησης «Wikipedia Challenge: Γίνε ένας Σύγχρονος Εγκυκλοπαιδιστής!» έως 18.02.2022

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Hack the Map: Φανταστικοί Κόσμοι» έως 25.02.2022

WIKIPEDIA CHALLENGE: ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΣΤΗΣ

Είστε έτοιμοι να γράψετε Ιστορία;

Η συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και μαζί τα 20ά γενέθλια της Wikipedia αποτελούν τη διπλή έμπνευση για έναν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λημματογράφησης.

Σκεφτείτε πώς θα ήταν αν μπορούσατε να συνεισφέρετε στη μεγαλύτερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια και να μείνετε στην ιστορία ως ένας εγκυκλοπαιδιστής, όπως ο Ντιντερό και ο Ντ’ Αλαμπέρ! Αν σας αρέσει ο κόσμος της Wikipedia και χρησιμοποιείτε τις νέες τεχνολογίες, έχετε τώρα την ευκαιρία να την εμπλουτίσετε και να τη βελτιώσετε. Σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό έως τις 18/2/2022 και να γράψουν, να μεταφράσουν ή να εμπλουτίσουν λήμματα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αξιοποιώντας ιστορικά τεκμήρια και αντικείμενα των φορέων διοργάνωσης αλλά και άλλων αρχείων, μουσείων και βιβλιοθηκών που διατίθενται ελεύθερα σε ψηφιακή μορφή. 

Μπείτε στην πλατφόρμα Classroom, δείτε την προκήρυξη και το υποστηρικτικό υλικό και ετοιμαστείτε να γράψετε ιστορία! 

Απευθύνεται σε: Σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Προθεσμία: Εγγραφείτε και στείλτε την ψηφιακή σας πρόταση έως τις 18 Φεβρουαρίου 2022 μέσω της πλατφόρμας Classroom
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Πληροφορίες: education@onassis.org
Βραβεία: Βραβεία ύψους 1.500 € σε τεχνικό/οπτικοακουστικό εξοπλισμό για καθένα από τα τρία (3) σχολεία που θα διακριθούν στον διαγωνισμό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

HACK THE MAP: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ

Είστε έτοιμοι να πάρετε μέρος στον πιο hi-tech πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό;

Φανταστείτε πώς θα ήταν να μπορούσατε, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να περιηγηθείτε ψηφιακά σε χάρτες και να ζωντανέψετε απεικονίσεις του ελλαδικού χώρου από το παρελθόν. Αν σας αρέσει η ιστορία, η λογοτεχνία και τα νέα ψηφιακά εργαλεία, αυτός ο multimedia διαγωνισμός είναι για εσάς.

Αποκτήστε γνώσεις και ψηφιακές δεξιότητες συμμετέχοντας με τη σχολική σας ομάδα σε μια καινοτόμο εκπαιδευτική εμπειρία που εμπνέεται από τις φανταστικές διηγήσεις των ξένων περιηγητών και προσκαλεί ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών να δημιουργήσουν από κοινού ένα ψηφιακό παιχνίδι ή μία ψηφιακή ιστορία ή εφαρμογές εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας.

Μπείτε στην πλατφόρμα Classroom, δείτε την προκήρυξη και το υποστηρικτικό υλικό, συνδυάστε ιστορικά τεκμήρια, φανταστικές ιστορίες και ψηφιακά προγράμματα και στείλτε μας την ιδέα του ψηφιακού σας έργου έως τις 25/2/2022.

Απευθύνεται σε: Σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Ημερομηνίες: Εγγραφείτε και στείλτε την ψηφιακή σας πρόταση έως τις 25 Φεβρουαρίου 2022 μέσω της πλατφόρμας Classroom
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Πληροφορίες: education@onassis.org
Βραβεία: Βραβεία ύψους 1.500 € σε τεχνικό/οπτικοακουστικό εξοπλισμό για καθένα από τα τέσσερα (4) σχολεία που θα διακριθούν στον διαγωνισμό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ