Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πανελλήνιες 2023: Συνεχίζονται τα παράπονα για λάθος στο μάθημα της Οικονομίας

Αναφορά γονέα υποψηφίου για σημαντικό λάθος που εντοπίστηκε στο μάθημα της Οικονομίας, των Πανελλήνιων-πανελλαδικών εξετάσεων 2023

Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει λάθος που εντοπίστηκε στο μάθημα της Οικονομίας, το οποίο εξετάστηκε στις Πανελλήνιες-πανελλαδικές εξετάσεις 2023.

Ακόμα ένα γονέας υποψηφίου τόνισε τα κωλύματα που προκύπτουν από το συγκεκριμένο λάθος.

Η επιστολή

«Αφορά τα θέματα επιλογής Σωστού/Λάθους και το υποθέμα Α1.β. Η διατύπωση του βιβλίου, η οποία έχει αυτούσια αντιγραφεί στο σχετικό θέμα, είναι λάθος. Στο βιβλίο, μετά την λανθασμένη διατύπωση ακολουθεί ένα σωστό παράδειγμα και ο σωστός τύπος. Στο θέμα Α1.β έχει μόνο την λανθασμένη διατύπωση του βιβλίου. Ο υποψήφιος που δεν έχει παπαγαλίσει το βιβλίο, αλλά γνωρίζει βασικούς κανόνες μαθηματικών αναγκαστικά θα απαντήσει ότι η διατύπωση αυτή είναι λανθασμένη.

Δεν νοείται να τιμωρηθεί ο σκεπτόμενος υποψήφιος επειδή δεν παπαγάλισε το βιβλίο αλλά έδωσε την επιστημονικά ορθή απάντηση. Το ότι είναι λάθος η διατύπωση του βιβλίου δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, συνεπάγεται ουσιαστικά ότι ένας θετικός αριθμός βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αρνητικούς, πράγμα που και τα παιδιά του δημοτικού γνωρίζουν ότι δεν ισχύει.

Η λανθασμένη και άδικη απώλεια μορίων μπορεί να κρίνει την εισαγωγή ή μη κάποιου υποψηφίου στο Τμήμα της επιλογής του και ως εκ τούτου υπάρχει για την Επιτροπή Εξετάσεων επιστημονική και ηθική υποχρέωση να λάβει ως ορθές και τις δύο επιλογές (Σ/Λ).
»

Πηγή: alfavita.gr