Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Οριστικό: Οι αλλαγές που θα έχει το Μηχανογραφικό στις επικείμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οριστικό: Οι αλλαγές που θα έχει το Μηχανογραφικό στις επικείμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις

Το νέο Μηχανογραφικό δεν θα περιλαμβάνει αλλαγές στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του νέου ακαδημαϊκού χάρτη (συγχωνευσεις τμημάτων, ίδρυση νέων τμημάτων

“Κλείδωσε” για την υπουργό Παιδείας το νέο Μηχανογραφικό Δελτίο, στο οποίο οι υποψήφιοι  θα συμπληρώσουν  τα τμήματα προτίμησης, στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το νέο Μηχανογραφικό δεν θα περιλαμβάνει αλλαγές στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του νέου ακαδημαϊκού χάρτη (συγχωνευσεις τμημάτων,  ίδρυση νέων τμημάτων κλπ)

Το μοναδικό ζήτημα που παραμένει ανοικτό είναι η “τύχη” της ΑΣΠΑΙΤΕ, εάν δηλαδή στο νέο Μηχανογραφικό θα είναι με την ισχύουσα μορφή ή με τη μορφή ως μονοτμηματικής Σχολής στο ΕΚΠΑ ή στο ΕΜΠ. Η εξέλιξη αυτή, αν και δεν φαίνεται να έχει θετικά αποτελέσματα, θα εξαρτηθεί το επόμενο διάστημα και πριν τη ψήφιση του νέου νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ, από τις διαβουλεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Παιδείας με τις διοικήσεις των δύο Ιδρυμάτων.

Οι αλλαγές  

Έτσι οι μοναδικές αλλαγές που θα συναντήσουν οι υποψήφιοι  στο νέο Μηχανογραφικό,  σε σχέση με το περσινό είναι τα  εξής τέσσερα τμήματα Στρατιωτικών Σχολών:

  1.  ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ
  2. ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  3. ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
  4. ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΕΦΟΔΙΑΣΤΩΝ

Και τα τέσσερα τμήματα έχουν ορίσει τον ανώτατο Συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που είναι το 1,20.

Στα Πανεπιστήμια:

  1.                  Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΕΚΠΑ εντάσσεται και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο «ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» παράλληλα με το 3ο και 4ο που ήταν ήδη ενταγμένο.
  2.                 Το Τμήμα  Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εντάσσεται και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο «ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» παράλληλα με το 4ο που ήταν ήδη ενταγμένο.
  3.                 Το νέο Τμήμα της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) – Μετεωρολόγων (ΜΤ), εντάσσεται στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο «ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ».
  4.                 Το νέο Τμήμα της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) – Έρευνας Πληροφορικής (ΕΠ), εντάσσεται στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο «ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο «ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ».
  5.                 Τα νέα Τμήματα της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) – Διοικητικών (Δ) και Ικάρων (ΣΙ) – Εφοδιαστών (Ε), εντάσσονται στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο  «ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ».
  6.                 Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου εντάσσεται και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο «ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ», παράλληλα με το 2ο που ήταν ήδη ενταγμένο.

[ πηγή www.esos.gr ]