Νεότερα για τις μετεγγραφές: Μετά τις 20 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων

Μετά τις 20 Οκτωβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση  αιτήσεων από τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν  από ΑΕΙ σε ΑΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, προκειμένου να παρακαμφθεί  το “εμπόδιο” της μη ολοκλήρωσης των εγγραφών των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έδωσε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου να εκδοθεί η εγκύκλιος στις 20 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια  αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές των πρωτοετών στο Παν. Θεσσαλίας, στις 4 Νοεμβρίου, να ακολουθήσει συμπληρωματική εγκύκλιος.

Η   υποβολή  αιτήσεων των μετεγγραφών δεν μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα από τις 20 Οκτωβρίου, καθώς θα πρέπει πρώτα να εκδοθούν τα αποτελέσματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι διαδικασίες αναμένεται να είναι οι ίδιες με πέρσι  καθώς ο νόμος παραμένει ο ίδιος

Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν τις αντιστοιχίες των τμημάτων που τους δίνεται η δυνατότητα    να κάνουν αίτηση μετεγγραφής.

Αιτήσεις υποβάλλονται:

  •                 από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή/μετακίνηση με μοριοδοτούμενους λόγους,
  •                 από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,
  •                 από φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των παθήσεων της υπ΄ αριθμ. Φ151/17897/Β6/2014 Κ.Υ.Α. (Β’ 358), όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, σε ποσοστό 5% καθ ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023,
  •                 από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής,
  •                 από φοιτητές – τέκνα θυμάτων της τρομοκρατίας που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 (Α΄120),

                από φοιτητές – τέκνα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται τις ειδικές εφαρμογές στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν. Επισημαίνεται ότι η κατοχή Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) είναι υποχρεωτική για τον αιτούντα  ηλεκτρονικής αίτησης με μοριοδοτούμενους λόγους, αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές και  Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

Πηγή: [esos.gr]