Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Νέοι Διευθυντές Σχολείων: Ασάφεια ως προς το χρόνο ανάληψης υπηρεσίας

Νέοι Διευθυντές Σχολείων: Ασάφεια ως προς το χρόνο ανάληψης υπηρεσίας

Ενώ συνεχίζεται σήμερα η ανακοίνωση από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των τοποθετήσεων των νέων Διευθυντών Σχολείων, ειδικά στις αποφάσεις τοποθέτησης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρατηρείται μία ασάφεια ως προς τον χρόνο που ορίζεται να γίνει η ανάληψη υπηρεσίας.

Στις περισσότερες αποφάσεις αναφέρεται ότι “Οι τοποθετούμενοι/ες Διευθυντές/ντριες Σχολικών Μονάδων και Ε.Κ υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου” ενώ σε κάποιες άλλες ότι “Οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία στις 03/07/2023”.

Οι περισσότεροι δηλ. Διευθυντές Εκπαίδευσης επέλεξαν να αντιγράψουν κατά λέξη το κείμενο της τροπολογίας που αναφέρεται σε “δεκαήμερο” και κάποιοι όρισαν ως συγκεκριμένη ημέρα την 3η Ιουλίου.

Προφανώς η ανάληψη υπηρεσίας θα γίνει μία συγκεκριμένη μέρα. Αυτή η μέρα θα πρέπει να οριστεί κεντρικά από το υπουργείο Παιδείας  ώστε να είναι κοινή για όλους τους νέους Διευθυντές, συγκεκριμενοποιώντας την γενική πρόβλεψη ανάληψης εντός του πρώτου δεκαημέρου.

Ίσως δεν έχει συμβεί ακόμη αυτό επειδή ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές στις 2 Ιουλίου καθιστούν ως πιθανότερη ημερομηνία ανάληψης όχι την επομένη (3 Ιουλίου) αλλά την 4η Ιουλίου οπότε.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δοθεί οδηγία από το Υπουργείο για κοινή αντιμετώπιση του θέματος από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  

Πηγή: esos.gr