Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Μπαράζ τροπολογιών για διευθυντές σχολείων, αποσπάσεις και διορισμούς εκπαιδευτικών

Μπαράζ τροπολογιών για διευθυντές σχολείων, αποσπάσεις και διορισμούς εκπαιδευτικών

Σχετικά με τις αναμενόμενες τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας

Οι εκλογές που περιορίζουν τις υπηρεσιακές μεταβολές αναγκάζουν το υπουργείο Παιδείας να καταθέσει τροπολογίες για να εξαιρεθούν από τον περιορισμό των υπηρεσιακών μεταβολών διάφορες απαραίτητες λειτουργίες της σχολικής εκπαίδευσης.

Όπως ήδη έχει δηλώσει ο Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης έρχεται τροπολογία για το χρόνο ανάληψης υπηρεσίας των νέων διευθυντών σχολείων  (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) οι οποίοι θα τοποθετηθούν εντός του Απριλίου σε σχολεία, ωστόσο με βάση την τροπολογία θα αναλάβουν υπηρεσία με τη λήξη του διδακτικού έτους.

Με άλλη τροπολογία θα εξαιρεθούν από τον περιορισμό των υπηρεσιακών μεταβολών οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Οι αιτήσεις για αποσπάσεις έχουν αρχίσει από τις 6 Απριλίου (συνεχίζονται μέχρι τις 18 Απριλίου) και αναμένονται τα αποτελέσματα εντός της εκλογικής περιόδου.

Παράλληλα αναμένεται και τροπολογία που αφορά την  εξαίρεση από τον περιορισμό των διορισμών, της διαδικασίας  διορισμού, των 3.772 νέων διορισμών εκπαιδευτικών που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Για το θέμα των νέων μόνιμων διορισμών η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα σημείωσε ότι «έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για τους 3.770. Οι πίνακες είναι έτοιμοι, για τη Γενική Εκπαίδευση υπάρχουν πίνακες οριστικοποιημένοι από τους οποίους θα αντλήσουμε για τους διορισμούς και ολοκληρώνονται και οι πίνακες οι οριστικοί της Ειδικής Αγωγής».

Πηγή: alfavita.gr