Μιχαηλίδου: Εξετάζεται ενδεχόμενο παραπομπής μαθητών σε ψυχολόγο χωρίς άδεια γονέων

Επειδή «πολλές φορές μπορεί ο γονέας να κακοποιεί και μπορεί να μην δώσει την άδεια»

Το ενδεχόμενο να παραπέμπονται ανήλικοι μαθητές για εξέταση από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς ακόμα και χωρίς τη συναίνεση των γονιών τους εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας, όπως αποκάλυψε σήμερα η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας για τη για βία στα σχολεία.

Η προοπτική αυτή, η οποία θα συζητηθεί πολύ αν αποφασιστεί καθώς ανατρέπει το καθεστώς συναίνεσης των γονέων πριν από κάθε ανάλογη ενέργεια, εξετάζεται επειδή, όπως ανέφερε σήμερα η κ. Μιχαηλίδου μιλώντας στο Mega , υπάρχει περίπτωση ο γονέας να κακοποιεί το παιδί και να μη δίνει την άδεια.

Ωστόσο τέτοια απόφαση είναι ιδιαίτερα λεπτή και αρκετά δύσκολη να πραγματοποιηθεί, καθώς προϋποθέτει να υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες μπορεί και να μην ευσταθούν ή να προκαλέσουν νομικές αντιδράσεις των γονέων που θα θεωρήσουν ότι θίγονται και στοχοποιούνται αδίκως.

Πάντως η κ.Μιχαηλίδου, δήλωσε τα εξής:

«Θέλουμε και οι κοινωνικοί λειτουργοί να βλέπουν όλα τα παιδιά. Πρέπει να είναι μία κανονική, οριζόντια διαδικασία. Σίγουρα το να είχαμε μόνιμους ψυχολόγους θα ήταν καλύτερο, αλλά για αρχή προσπαθούμε να καταφέρουμε να μην ζητάμε την συναίνεση γονέα, γιατί πολλές φορές μπορεί ο γονέας να κακοποιεί και μπορεί να μην δώσει την άδεια» τόνισε στη συνέχεια»

Οπότε τίθεται το ερώτημα αν η προοπτική αυτή εξετάζεται (και) επειδή το κράτος δεν είναι ικανό να να έχει μόνιμους ψυχολόγους σε όλα τα σχολεία.

Πηγή: [alfavita.gr]