Κ. Πιερρακάκης: Βασική μέριμνα η ενσωμάτωση παιδιών από τρίτες χώρες στο εκπαιδευτικό σύστημα

Η ενσωμάτωση των παιδιών πολιτών τρίτων χωρών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και η διαμόρφωση ενός ασφαλούς, συμπεριληπτικού μαθησιακού περιβάλλοντος αποτελεί βασική μέριμνα της Ελληνικής Πολιτείας και του ΥΠΑΙΘΑ.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης μετά τη διυπουργική συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson

Ο Κ. Πιερρακάκης παρουσιάζοντας  τη στρατηγική του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τη συμμετοχή παιδιών από τρίτες χώρες στην εκπαίδευση, τόνισε:

  • Υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα ένταξης των παιδιών προσφύγων στα δημόσια σχολεία, με Τάξεις Υποδοχής Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων, δίνοντας έμφαση στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά.
  • Επιπλέον, σε συνεργασία με τη UNICEF και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», που υποστηρίζει πάνω από 22.000 παιδιά προσφύγων να έχουν πρόσβαση στα δημόσια σχολεία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας με εκπροσώπους από τα συναρμόδια υπουργεία για τον καλύτερο και ταχύτερο συντονισμό όλων των σχετικών δράσεων και πρωτοβουλιών.

[Πηγή: esos.gr]