Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Κεραμέως: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τους διορισμούς 3.770 εκπαιδευτικών

Κεραμέως: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τους διορισμούς 3.770 εκπαιδευτικών

Η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι από το 2008 και για τα επόμενα 12 χρόνια, ενώ έφευγαν κάθε χρόνο στη σύνταξη χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν είχε διοριστεί ούτε ένας νέος εκπαιδευτικός, από το 2020 και έπειτα η παρούσα κυβέρνηση διόρισε 25.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς και πολύ πρόσφατα ανακοινώθηκα οι διορισμοί και για άλλους 3.770 μόνιμους εκπαιδευτικούς, ανεβάζοντας το σύνολο σε περίπου 28.700 μόνιμους εκπαιδευτικούς.

«Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για τους 3.770. Οι πίνακες είναι έτοιμοι, για τη Γενική Εκπαίδευση υπάρχουν πίνακες οριστικοποιημένοι από τους οποίους θα αντλήσουμε για τους διορισμούς και ολοκληρώνονται και οι πίνακες οι οριστικοί της Ειδικής Αγωγής» σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Ήδη έχουν γίνει 6000 μόνιμοι διορισμοί μόνο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, προσέθεσε, με την επισήμανση ότι η Ειδική Αγωγή υπέφερε από την έλλειψη μόνιμων εκπαιδευτικών, που έχει ιδιαίτερη σημασία στην Ειδική Αγωγή, καθώς εκεί αναπτύσσεται ένας πολύ ιδιαίτερος σύνδεσμος μεταξύ του εκπαιδευτικού και του μαθητή με ειδικές δεξιότητες και κάθε φορά που ο εκπαιδευτικός καλείται να αλλάξει σχολείο, αυτός ο δεσμός μεταξύ τους σπάει και το παιδί πάει πάρα πολύ πίσω.

«Γι’ αυτό ήταν προτεραιότητά μας οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση να ξεκινήσουν από την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» εξήγησε η υπουργός.

Πηγή: alfavita.gr