Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Κεραμέως: Ερχεται και νομοσχέδιο για το bullying – Θα επιτρέπει ανώνυμες καταγγελίες

Κεραμέως: Ερχεται και νομοσχέδιο για το bullying – Θα επιτρέπει ανώνυμες καταγγελίες

Μπαράζ συνεντεύξεων της υπουργού Παιδείας ενόψει εκλογών, με δηλώσεις εφ’ όλης της ύλης

Νέο νομοσχέδιο για τη σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) ετοιμάζει τώρα η υπουργός Παιδείας, όπως ανέφερε σήμερα σε διαδοχικές της συνεντεύξεις στα Παραπολιτικά και το Action24. 

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και διάταξη ενταγμένη στο “Πρόγραμμα Φιλία”, που θα προβλέπει  ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία θα υπάρχει πρόβλεψη για ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά σχολικής βίας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να “μιλήσουν”, όπως είπε.

«Είναι νεο πρόγραμμα που θα δίνει δυνατότητα για ανώνυμες καταγγελίες, και θα γίνει πολύ άμεσα, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

«Το θέμα είναι τι μπορούν να κάνουν τα σχολεία», πρόσθεσε, και επανέλαβε ότι προσλήφθηκαν 3200 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, υπάρχουν σύμβουλοι σχολικής ζωής, ενώ γίνονται οριζόντιες επιμορφώσεις. Υπενθύμισε ότι εχουμε πολλές καταγγελίες για φερόμενα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, τα οποία θα ήταν λιγότερα αν είχαμε μάθημα σεξουαλικής αγωγής από νωρίτερα. «Αν όλος ο πληθυσμός είχε κάνει σεξουαλική αγωγή από την 3η Δημοτικού, ποιά Ελλάδα θα είχαμε σήμερα;»

Αξιολόγηση: «Προχωράμε το κυβερνητικό έργο»

Κατόπιν η κ.Κεραμέως είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει το κυβερνητικό έργο μέχρι τις εκλογές, υπενθύμισε την έναρξη της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μετά από 41 χρόνια και υποστήριξε ότι στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων έγιονε στο 99% των σχολείων, ενώ επιτέθηκε κατά των εκπαιδευτικών που είχαν κηρύξει απεργία. «Αξιολόγηση σημαίνει βελτίωση», είπε χαρακτηριστικά.

Η αξιολόγηση θα εστιάζει σε δύο πεδία: Το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο του εκπαιδευτικού, που εξειδικεύεται σε γενική και ειδική διδακτική και παιδαγωγικό κλίμα και διαχείριση της τάξης και την υπηρεσιακή του συνέπεια και επάρκεια. Η θετική αξιολόγηση δίνει παραπάνω μόρια για να ανελιχθεί ο εκπαιδευτικός στην πυραμίδα της εκπαίδευσης με υψηλότερες μισθολογικές απολαβές. Αν δεν αξιολογηθεί θετικά ο εκπαιδευτικός, τότε προβλέπεται υποχρεωτική επιμόρφωση.

Για τα Πανεπιστήμια

Σημείωσε ακόμα ότι με την αποκατάσταση του ασύλου δίνεται η δυνατότητα στις Αρχές να επεμβαίνουν όταν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις και έχει μπει τέλος σε καταλήψεις και έκνομες ενέργειες. «Παρουσία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που δρα αποτρεπτικά, υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο και το Πολυτεχνείο», τόνισε και χαρακτήρισε το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ ως την καλύτερη διαφήμιση για τη Ν.Δ. Όπως είπε, μας θυμίζει ποια ήταν η κατάσταση στα πανεπιστήμια επί ΣΥΡΙΖΑ και ποια είναι επί Ν.Δ..

Για τους διορισμούς

Η κ. Κεραμέως επανέλαβε για μια ακόμα φορά πόσες προσλήψεις εκπαιδευτικών έχει ήδη κάνει η κυβέρνηση, και συνέχισε την προεκλογική προπαγάνδα λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε να κάνουμε διορισμούς» επισημαίνοντας πως η φετινή χρονιά έχει ιδιαιτερότητες, καθότι εκλογική και θα εξαρτηθούν πολλά από το πότε θα γίνουν οι εκλογές. 

Για την ενημέρωση γονέων

Η κ.Κεραμέως αναφέρθηκε ακόμα στην δημιουργία πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ σχολείων και γονεων. Η υπουργός παιδείας σημείωσε ότι αποτελεί σημαντική καινοτομία η νέα πλατφόρμα eParents, μέσω της οποίας οι γονείς θα λαμβάνουν ενημέρωση για διδακτέα ύλη, βαθμούς, επιδόσεις, απουσίες, θα έχουν πρόσβαση στο ημερολόγιο και τις δραστηριότητες του σχολείου, σε προγραμματισμένες συναντήσεις ή διαδικτυακή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και άλλα. Θα λαμβάνουν ενημέρωση  και θα έχουν πρόσβαση στο ημερολόγιο και τις δραστηριότητες του σχολείου, σε προγραμματισμένες συναντήσεις ή διαδικτυακή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και άλλα. “Προσπαθούμε να ψηφιοποιήσουμε και αυτή τη διαδικασία” επεσήμανε η υπουργός. 

Κανονικά μάθημα των Τριών Ιεραρχών

Τέλος, επανέλαβε πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου, ενώ σχετικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών που παλαιότερα ήταν αργία, είπε ότι τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά αφού προηγηθεί τις πρωϊνές ώρες η εορτή.

Πηγή: alfavita.gr