Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κεραμέως: Ανάγκη για «επιχειρείν» από το Δημοτικό σχολείο – Προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Αναγκαία κρίνεται η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Νίκη Κεραμέως στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας

Με αφορμή συζήτηση στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, μίλησεη υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμεώς, τονίζοντας τη σημασία που έχει η «επικοινωνία» της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Η συζήτηση είχε θέμα την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού οικοσυστήματος μεταξύ εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικότητας.

Οι αλλαγές στην παιδεία

Στην εκδήλωση η υπουργός αναφέρθηκε στα προγράμματα ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, αλλά και σε όσα θεωρούνται από το υπουργείο ως καινοτομίες στον τομέα της παιδείας, όποιες κι αν είναι αυτές τέλος πάντων.

Μάλιστα, η κ. Κεραμέως επεσήμανε την αναγκαιότητα η επαφή με το «επιχειρείν» να ξεκινήσει από το Δημοτικό σχολείο, μακριά από τα παλιά στερεότυπα!

Επιχειρηματίες από κούνια δηλαδή… Μετά τι;

Τόνισε, ακόμα, την σημασία που είχε η «άφιξη» πανεπιστημίων από τις ΗΠΑ, με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας τους με τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Διασύνδεση με την αγορά και ευελιξία

Τον λόγο πήραν εκπρόσωποι πανεπιστημίων, που τόνισαν την αδυναμία του πλαισίου μέχρι σήμερα να δώσει την ευκαιρία στις σχολές να αναπτύξουν προγράμματα διασύνδεσης με την αγορά, αλλά και την έλλειψη κονδυλίων, ενώ παρουσίασαν τις προσπάθειες τους για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, εκπρόσωποι του οικονομικού χώρου αναφέρθηκαν στην ανάγκη για μεγαλύτερη ευελιξία από την πλευρά της πολιτείας, αλλά και την ανάγκη για ανανέωση των αντικειμένων των σπουδών.

Πηγή: alfavita.gr