Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Η Ν. Κεραμέως για διορισμούς, αυξήσεις,Λατινικά, ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς,αντιστοιχίσεις πτυχίων ΤΕ με ΠΕ και απουσίες.

Η Ν. Κεραμέως για διορισμούς, αυξήσεις,Λατινικά, ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς,αντιστοιχίσεις πτυχίων ΤΕ με ΠΕ και απουσίες.

Διορισμούς, αυξήσεις,Λατινικά, ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς,αντιστοιχίσεις πτυχίων ΤΕ με ΠΕ και απουσίες, είχε το “μενού” των απαντήσεων που έδωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σε σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του  Alpha 9,89.

Δημοσιογράφος: Το υπουργείο θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση  με την οποία θα ορίζονται οι  όροι  και οι προϋποθέσεις  αντιστοίχισης των πτυχίων ΤΕ με  τα πτυχία ΠΕ;

Ν. Κεραμέως: Σε ποιο κλάδο; Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται ο ακροατής . Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση, , η τεχνική και η πανεπιστημιακή εκπαίδευση έχει πάρα πολλές πτυχές. Υπάρχουν Επιτροπές από διάφορα υπουργεία , που μελετούν το ζήτημα. Για παράδειγμα στο υπουργείο Υποδομών  υπάρχει μια Επιτροπή για τα επαγγελματικά δικαιώματα  των Μηχανικών . Όλο αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται ο ακροατής.

Δημοσιογράφος: Για ποιο λόγο δεν διδάσκεται το μάθημα της Κοινωνικής Αγωγής;

Ν. Κεραμέως: Μαθήματα κοινωνικής φύσης διδάσκονται  στο σχολείο.  

Δημοσιογράφος: Τα Λατινικά που θέσπισε το υπουργείο Παιδείας  σε τι θα ωφελήσουν τους μαθητές;

 Ν. Κεραμέως: Πρώτα απ όλα τα Λατινικά προέκυψαν από εισήγηση  του ΙΕΠ.

Υπάρχει ένα όργανο εκπαιδευτικών που  μελετά και διεθνώς τα προγράμματα   και κάνουν εισηγήσεις, σχετικά με τη βέλτιστη ισορροπία   στο πρόγραμμα των μαθητών. Πόσες ώρες  χρειαζόμαστε Μαθηματικά, Φυσική , Ιστορία κλπ.

Το θέμα των  Λατινικών  έχει προκύψει διότι   έμπαιναν για παράδειγμα οι υποψήφιοι στις Νομικές , όπου  τα Λατινικά είναι βασικό στοιχεία και δεν είχαν κάνει ποτέ  τους.  

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο  η εισήγηση της Επιτροπής ήταν  τα Λατινικά γι αυτούς που  κατευθύνονται σε αυτές  τις Σχολές και πρέπει να σας πω ότι η συγκεκριμένη απόφαση  κρίθηκε   από το ΣτΕ, μετά από σχετική προσφυγή,  συνταγματική.

Δημοσιογράφος: Οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν κάποια αύξηση στους μισθούς;

Ν. Κεραμέως: Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει  ότι η επόμενη τετραετία εάν και εφόσον  οι Έλληνες πολίτες μας τιμήσουν εκ νέου με τη ψήφο τους  θα είναι μια τετραετία σε μεγάλο βαθμό  στις καλύτερες αποδοχές σε όλους  τους τομείς.

Ηδη ξεκινήσαμε  με τον τομέα της Υγείας  και είναι αυτονόητο διότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν στην πρώτη γραμμή  τς μάχης για δυο και πλέον χρόνια , στο πλαίσιο της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης.

Δημοσιογράφος:  Σε ποιο υπουργείο ανήκουν   τα εργασιακά τ  δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών;

Ν. Κεραμέως:Τι θα πει ως προς τα εργασιακά δικαιώματα;

Δημοσιογράφος:  Εργασιακά δικαιώματα είναι μια φράση, εργασιακά δικαιώματα .

Ν. Κεραμέως: Τα διοριστήρια βγαίνουν κανονικά από το υπουργείο Παιδείας , Εφόσον όμως ανήκουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις , οι πτυχές της δραστηριότητάς τους  είναι στο υπουργείο Εργασίας.

Δημοσιογράφος: Θα ισχύσει φέτος το ίδιο  σύστημα μόνιμων διορισμών  με άνοιγμα των πινάκων .

Ν. Κεραμέως: Θα ανοίξουν οι πίνακες  τις επόμενες εβδομάδες   από το ΑΣΕΠ.

Δεν θα αλλάξει κάτι ως προς τους πίνακες που θα ανοίξουν τώρα . 

Δημοσιογράφος:  Η εγκύκλιος για τις απουσίες λόγω γρίπης ισχύει μέχρι τον Μάρτιο. Μπως να ισχύσει η εγκύκλιος μέχρι τέλος της χρονιάς;

Ν. Κεραμέως: Αυτό θα μας το πει το υπουργείο Υγείας . Βγαίνει μία οδηγία από το υπουργείο Υγείας  και μας λέει ποια είναι η χρονική περίοδος της εποχικής γρίπης . Για την ώρα μας έχει πει μέχρι τον  Μάρτιο . Εάν αυτό τροποποιηθεί από το υπουργείο Υγείας, φυσικά θα τροποποιηθεί και  από εμάς η εγκύκλιος.

Δημοσιογράφος: Εσείς όταν πηγαίνατε σχολείο κάνατε απουσίες;

Ν. Κεραμέως: Τις απαραίτητες.

Πηγή: esos.gr