Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας “τα βρήκε μπαστούνια” με τους αγανακτισμένους γονείς που τους “αφήσαν τα παιδιά” και αποχώρησαν!

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει συμβιβαστεί με τις “μισές δουλειές” στα σχολεία και δεν θεωρεί προβλήματα σαν τα παραπάνω σοβαρές υποθέσεις. Οι γονείς όμως όχι.

Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, όταν τις επισκέπτονται γονείς για παράπονα σχετικά με κενά στο προσωπικό των σχολείων, “ακούν προσεκτικά”, “συμπάσχουν”, αλλά λύσεις δεν δίνουν ποτέ.

Στη λογική “θα τα πουν και θα φύγουν”, λειτουργούν σαν μηχανισμοί εκτόνωσης για λογαριασμό του Υπουργείου. Αυτή τη φορά όμως βρέθηκαν μπροστά σε ένα απρόοπτο: Ένα τσούρμο παιδιά, τα οποία άφησαν οι γονείς και έφυγαν! Και έμειναν στα γραφεία οι μικροί ακτιβιστές να ζητούν δασκάλους!

Διόλου ακατανόητη δράση, αν λάβει κανείς υπόψη του το πρόβλημα: Το ολοήμερο σχολείο λειτουργεί για τα μισά τμήματα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου, γι’ αυτό πολλές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί απλά… οι γονείς εργάζονται. Τα άφησαν λοιπόν να τα κρατήσει η Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν σκοπό να πάνε και στο Υπουργείο!

Όπως γράφει το τοπικό site  xaidarisimera.gr ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου, που εδρεύει στη Γρηγορούσα, διαμαρτύρεται εδώ και ένα μήνα για πολλά κενά στο διδακτικό προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα, το ολοήμερο δεν μπορεί να δεχθεί όλα τα παιδιά, δεν υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί αγγλικών και η παράλληλη στήριξη των μαθητών λειτουργεί με ελλείψεις.

Η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή 10/11 έπεσε στο κενό, γιατί απουσίαζαν τόσο ο διευθυντής όσο και ο αναπληρωτής διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. Οι γονείς όμως δεν το έβαλαν κάτω και σήμερα το μεσημέρι, μετά το τέλος των μαθημάτων επανήλθαν μαζί με τα παιδιά τους.

Ούτε και σήμερα βρήκαν τον Διευθυντή (το θεώρησαν αυτό πλήρη απαξίωση), αλλά τα είπαν στον αναπληρωτή. Η απάντηση που πήραν ήταν η συνηθισμένη. Ότι δηλαδή έχει ενημερωθεί η Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας κ΄ Δευτεροβάθμιας Αττικής, όπως και το Υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλύψει τα κενά. Και ενώ αναμενόταν  η αποχώρηση των διαμαρτυρόμενων, οι γονείς πράγματι έφυγαν, αλλά άφησαν τους μαθητές για να τους αναλάβει η Διεύθυνση, μια και δεν υπάρχει ολοήμερο!

Τα παιδιά έμειναν στον δεύτερο όροφο της Πρωτοβάθμιας φωνάζοντας ρυθμικά: “Φέρτε μας δασκάλους!”

“Δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί εκτός ολοήμερου. Θα φτάσουμε στο Υπουργείο!”, είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” μία μητέρα.

Η ηγεσία της Εκπαίδευσης έχει συμβιβαστεί με τις “μισές δουλειές” στα σχολεία και δεν θεωρεί προβλήματα σαν τα παραπάνω σοβαρές υποθέσεις. Οι γονείς όμως όχι.

Πηγή:[alfavita.gr]