Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου» : 6οι Μαθητικοί Αγώνες Γλώσσας Γυμνασίων Κ. Μακεδονίας

«Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου» : 6οι Μαθητικοί Αγώνες Γλώσσας Γυμνασίων Κ. Μακεδονίας

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» με έγκριση της Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας και σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Φιλολόγων διοργανώνει τους 6ους Μαθητικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου» για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σχολείων της ομογένειαςΟι Αγώνες θα διεξαχθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex.

Σκοπός της δράσης μας είναι να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου για τη νεοελληνική γλώσσα, αλλά και να διευρυνθούν οι γλωσσικοί τους ορίζοντες μέσα από ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά η ενίσχυση του γλωσσικού μαθήματος και η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα διδακτικής της ελληνικής σε ψηφιακό περιβάλλον.

Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη όλες οι ομάδες θα συμμετάσχουν στον προκριματικό διασχολικό Αγώνα (Τετάρτη 5 Απριλίου 2023) και κατά τη δεύτερη φάση (Παρασκευή 7 Απριλίου 2023) οι ομάδες που θα πρωτεύσουν βαθμολογικά στην προηγούμενη φάση, θα διαγωνιστούν στον τελικό διασχολικό αγώνα, προκειμένου να αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα των 6ων Μαθητικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Πηγή: alfavita.gr