Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εκλογές: Τι θα γίνει με σχολεία και Πανελλήνιες 2023 – Πώς επηρεάζονται οι εξετάσεις Γλωσσομάθειας

Οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία τα μαθήματα δεν θα έχουν τελειώσει στα Γυμνάσια και τα Δημοτικά, ενώ στα Λύκεια, από ότι φαίνεται, θα κλείσουν μια μέρα νωρίτερα από ότι έχει ανακοινωθεί.

Πιο αναλυτικά, τα σχολεία είναι προγραμματισμένο να κλείσουν για καλοκαίρι στις παρακάτω ημερομηνίες: Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023 Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου. Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα όμως, στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.

 Επομένως, σύμφωνα με τα παραπάνω, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω εκλογών: Την Παρασκευή 18 Μαΐου Τη Δευτέρα 22 Μαΐου Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και με απόφαση και ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.   Ακυρώθηκαν οι εξετάσεις του Ελληνογαλλικού Ινστιτούτου που είχαν ανακοινωθεί για 20-21/5 και μεταφέρθηκαν για 27-28/5. Επιπρόσθετα ακυρώθηκαν και οι εξετάσεις της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης του Michigan που θα γίνονταν το ίδιο Σαββατοκύριακο οι οποίες θα γίνουν επίσης στις 27-28/5.

Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2023

Οι Πανελλήνιες 2023 ΔΕΝ επηρεάζονται από τις εκλογές αφού, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές θα γίνουν αρχές Ιουλίου. Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι οι Πανελλήνιες 2023 ξεκινούν 1 Ιουνίου και ολοκληρώνονται τέλος του ίδιου μήνα.

Πηγή: ipaidia