Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Εκδήλωση για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας – Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Εκδήλωση για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας – Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Τo Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ακαδημία Αθηνών και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18.00 στην Ανατολική Αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Η εκδήλωση, την οποία θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Άγγελος Συρίγος, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Μιχάλης Σταθόπουλος και η λέκτορας του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Macquarie του Σίδνεϊ, κ. Πατρίσια Κορομβόκη, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

18.00-18.20 Χαιρετισμοί

18.20-18.35, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Ακαδημαϊκός: «Το λεξικογραφικό έργο της Ακαδημίας Αθηνών»

18.35 -18.45, Προκόπης Παυλόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός: «Επισημάνσεις για τη συμβολή της ελληνικής γλώσσας στην εξέλιξη της επιστήμης των Μαθηματικών».

18.45-18.55, Παντελής Βουτουρής, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου: «…να συστήσωμεν μίαν ελληνικήν Σχολήν επάνω εις την πατρίδα. Γλώσσα και παιδεία στην Κύπρο».

18.55-19.20, Θεόδωρος Παπαγγελής, Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ακαδημαϊκός: «Έλλην λόγος: Ιδεολογικές και πολιτισμικές συνδηλώσεις».

Επισημαίνεται ότι για τους εκπαιδευτικούς του νομού Αττικής η προσέλευση είναι ελεύθερη. Για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς ο σύνδεσμος ζωντανής παρακολούθησης είναι:

http://www.academyofathens.gr/el/events/20230209

Πηγή:alfavita.gr