Δ. Κουρέτας προς Κ. Πιερρακάκη: Να πριμοδοτηθούν οι μαθητές της Θεσσαλίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ευνοϊκή ρύθμιση γα τους  πλημμυροπαθείς μαθητές της Θεσσαλίας , οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις επόμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις, ζητά ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, με επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη.

Ακολουθεί η επιστολή

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η Θεσσαλία επλήγη από την καταστροφική καταιγίδα Daniel στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα στα τεράστια προβλήματα που ανέκυψαν από τις επιπτώσεις της θεομηνίας, υπογραμμίζουμε το ζήτημα των μαθητών της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες αντιξοότητες, λόγω της καταστροφής των υποδομών, αλλά και των κατοικιών τους από τις πλημμύρες.

Με τη βεβαιότητα ότι κατανοείτε το πρόβλημα και με βάση όσα ίσχυσαν κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ζητώ να λάβετε ειδική μέριμνα για τους τελειόφοιτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό έτος 2023 – 2024, εντάσσοντας τους πλημμυροπαθείς υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων στοειδικό ποσοστό πριμοδότησης των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία λυκείου, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό.

Είμαι βέβαιος πως η απόφαση σας αυτή θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ισότητας των ευκαιριών για τις οικογένειες των πλημμυροπαθών υποψηφίων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Κουρέτας
Εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας»

Πηγή[esos.gr]