Δόμνα Μιχαηλίδου: Πότε θα οριστικοποιηθούν τα νέα κενά για τη β΄ φάση προσλήψεων των αναπληρωτών

Σχετικά με τη β΄φάση προσλήψεων των αναπληρωτών

«Τα όποια κενά υπάρξουν θα διαπιστωθούν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μετά την ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών και την οριστικοποίηση των τμημάτων των σχολείων, δηλαδή γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου

Τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία κάλυψης των κενών με τη β’ φάση διορισμού αναπληρωτών που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα κενά διαμορφώνονται δυναμικά γι’ αυτό και για όσα προκύψουν στην πορεία, όπως κάθε χρόνο συμβαίνει -τα οποία και δεν μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί (όπως για παράδειγμα ασθένεια ή εγκυμοσύνη)- θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να καλύπτονται άμεσα».

Τα παραπάνω δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου αναφορικά με τα κενά των σχολείων και τη β φάση προσλήψεων.

Λίγες μέρες πριν, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου η υφυπουργός Παιδέιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στην εκπομπή «Η ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ» με τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθινού, ερωτώμενη για τα εκπαιδευτικά κενά σημείωσε πως «θα έχουν κλείσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου»

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr η επόμενη φάση (Β΄ Φάση) προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνει το τρίτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου και οπωσδήποτε νωρίτερα από πέρσι (πέρσι η β φάση ανακοινώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και περιλάμβανε τα ονόματα 7.089 εκπαιδευτικών)

Να επισημάνουμε ότι μόλις τα 3/5 των εκπαιδευτικών κενών κάλυψε η Α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών. Μιλάμε για 28.353 προσλήψεις για περίπου 47.000 κενά με τους πιο μετριοπαθείς  υπολογισμούς.

Πηγή: [alfavita.gr]