Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Τελευταία μέρα των αιτήσεων σήμερα Παρασκευή – 3.449 μόνιμοι διορισμοί την εβδομάδα που έρχεται

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Τελευταία μέρα των αιτήσεων σήμερα Παρασκευή – 3.449 μόνιμοι διορισμοί την εβδομάδα που έρχεται

Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής θα πρέπει να περιμένουν εκδοθεί δεύτερη προκήρυξη, στις αρχές το καλοκαιριού, η οποία θα κλείσει τον κύκλο των 3.772 διορισμών.

Σήμερα Παρασκευή 12 Μαϊου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης-δήλωσης περιοχών προτίμησης διορισμού από τους υποψηφίους και μέχρι την άλλη Παρασκευή αναμένεται η ανακοίνωση των ονομάτων των εκπαιδευτικών που διορίζονται σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ κ. Κόπτσης στο alfavita.gr.

Οι νέοι διορισμοί Γενικής Εκπαίδευσης γίνονται από τους ισχύοντες Πίνακες ΑΣΕΠ (“παλιούς”).

Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής θα πρέπει να περιμένουν εκδοθεί δεύτερη προκήρυξη, στις αρχές το καλοκαιριού, η οποία θα κλείσει τον κύκλο των 3.772 διορισμών που προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λίγο πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Οι διορισμοί των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Ειδική θα γίνουν από τους νέους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, που είναι όμως ακόμα σε διαδικασία έκδοσης και αναμένονται τον Ιούνιο του 2023. 

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, σε χρονικό διάστημα που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προκειμένου να   ορκιστούν και να αναλάβουν  υπηρεσία.

Οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης, με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου της υποπαρ. α΄ της παρ. 5 του άρθρου 62 του ν.4589/2019, όπως τροποποιήθηκε πρόσφατα με το άρθρο 42 του ν.5029/2023 (ΦΕΚ55 Α/10-3-2023).

Οι συνολικοί διορισμοί για το 2023, είναι 3.772, αριθμός που ταυτίζεται με το σύνολο των αποχωρήσεων από την εκπαίδευση το 2023.

Ωστόσο σε σχέση με τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες στην εκπαίδευση είναι σταγόνα στον ωκεανό καθώς οι προσλήψεις αναπληρωτών για το νέο σχολικό έτος θα φτάσουν περίπου τις 50.000 σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: alfavita.gr