Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ποιές ειδικότητες μένουν εκτός κάθε χρόνο;

Ερώτηση έθεσε η Βουλευτής Β’ Πειραιώς Ασημακοπούλου Σοφία προς την Υπουργού Παιδείας  Νίκη Κεραμέως , για το αν προτίθενται να γίνουν τακτικότεροι διορισμοί εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής. 

Δείτε αναλυτικά την  ερώτηση της Βουλευτού προς την Υπουργό:

«Κυρία Υπουργέ,

Σε σχετική ανοιχτή επιστολή του Συντονιστικού Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής «ΠΕ11» & «ΠΕ11.01» Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι: «Σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών-δημόσιων λειτουργών στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, σας ενημερώνουμε ότι έγιναν τακτικοί διορισμοί σε δύο φάσεις τα τρία τελευταία χρόνια και με αυτόν τον τρόπο έκλεισε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αδιοριστίας.

Ειδικά όμως , στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής δεν υπήρξε πολιτική βούληση και μέριμνα, έτσι ώστε να ενταχθούν και εκείνοι στην εκπαίδευση, παρά τις αθρόες αποχωρήσεις στον κλάδο.

Ανύπαρκτοι οι τακτικοί διορισμοί για τους καθηγητές φυσικής αγωγής, κρατούν στον απαξιωτικό θεσμό του αναπληρωτή, τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επί σειρά δεκαετιών! … Το όραμα μιας παιδείας που οδηγεί σε υγιή, ηθικά και αθλητικά πρότυπα, αποτελεί διέξοδο από κάθε κοινωνικό αποκλεισμό και προάγει τη σωματική και ψυχική υγεία».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,  

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεσθε να προχωρήσετε άμεσα στην στελέχωση της δημόσιας εκπαίδευσης με μόνιμους εκπαιδευτικούς της Φυσικής Αγωγής, προς μετάδοση στα νέα παιδιά των αξιών της άσκησης, της υγείας, των Ολυμπιακών ιδεωδών και της δια βίου άθλησης, λαμβάνοντας πρόνοια για την πλήρη στελέχωση των υφιστάμενων σχετικών οργανικών θέσεων αλλά και για την αύξησή τους στην δημόσια εκπαίδευση, όσον αφορά στον κλάδο «ΠΕ11» & «ΠΕ11.01»;

2. Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην ένταξη του παραπάνω κλάδου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, επεκτείνοντας και την συμμετοχή του στην προσχολική Αγωγή, λαμβάνοντας και πρόνοια για την δημιουργία και για την επί τούτου στελέχωση νέων αθλητικών Πρότυπων σχολείων;  

 Η Ερωτώσα Βουλευτής, ΣΟΦΙΑ – ΧΑΪΔΩ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ».