Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Υποτροφία στη μνήμη της Μάρθης Ψαροπούλου που χάθηκε στα Τέμπη

Τη μνήμη της αδικοχαμένης Μάρθης Ψαροπούλου που έσβησε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών τιμά το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ανακοινώνοντας υποτροφία με το όνομά της.

Το δωρεάν μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών θα φέρει το όνομα της κόρης της Μαρίας Καρυστιανού και του Αντώνη Ψαρόπουλου, που έφυγε τόσο άδικα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα με 57 νεκρούς. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου: «Στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023, ανάμεσα στις 57 αδικοχαμένες ψυχές των συνανθρώπων μας είχαμε τη δυστυχία να χάσουμε ένα μέλος της ακαδημαϊκής μας κοινότητας.

Η φοιτήτρια του 2ου έτους του Τμήματος μας, Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Μαρία – Θωμαή Ψαροπούλου χάθηκε τόσο άδικα λίγο πριν κλείσει τα είκοσι της χρόνια.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Τμήμα μας αποφάσισαν ως ελάχιστη ενέργεια για να τιμήσουν τη μνήμη της Μάρθης να θεσπίσουν μία υποτροφία στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακές και ήπιες δεξιότητες στις επιστήμες της αγωγής» που θα φέρει το όνομα της ως «Υποτροφία Μάρθη Ψαροπούλου».

Η υποτροφία θα δίνεται στην/ον απόφοιτο του τμήματος Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία κάθε ακαδημαϊκού έτους που θα συγκεντρώνει τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου.

 Θα αφορά την κατ’ εξαίρεση εισαγωγή της/του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με πλήρη απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης του ΔΠΜΣ.

[Πηγή :edweek.gr]