Για τις ημερομηνίες εξετάσεων του Γυμνασίου το υπ. Παιδείας πρέπει να λάβει υπόψη τις ημέρες κλειστών σχολείων λόγω ευρωεκλογών

Το υπουργείο φέτος θα πρέπει να λάβει υπόψη του τις ευρωεκλογές και πιο συγκεκριμένα τις ημέρες 7 και 10 Ιουνίου κατά τις οποίες τα σχολεία θα είναι κλειστά εφόσον χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα αλλά και λόγω της χορήγησης άδειας απουσίας σε ψηφοφόρους εκπαιδευτικούς.

Για τα ΓΥΜΝΆΣΙΑ στα οποία διεξάγονται εξετάσεις από 1 έως και 15 Ιουνίου σημαίνει ότι απομένουν μόνο πέντε ημέρες διαθέσιμες για επτά μαθήματα εκ των οποίων τα δύο κλαδικά (διπλά μαθήματα, Αρχαία γλώσσα συν Αρχαία μετάφραση και γλώσσα συν λογοτεχνία).

Πρέπει λοιπόν να λήξουν τα μαθήματα νωρίτερα από τις 30 Μαΐου στα ΓΥΜΝΆΣΙΑ, ώστε να ξεκινήσει η εξεταστική νωρίτερα από την 1η Ιουνίου κατά παρέκκλιση του νόμου.

Συνιστώ δε στο υπουργείο να θεσμοθετήσει αυτήν την αλλαγή για τα ΓΥΜΝΆΣΙΑ, ώστε οι εξετάσεις να έχουν πραγματικά διδακτικό – εκπαιδευτικό νόημα και περιεχόμενο και όχι να προκαλείται στρες και άγχος σε μαθητές που για πρώτη ή δεύτερη φορά στη ζωή τους συμμετέχουν σε ανακεφαλαιωτικες εξετάσεις.

Απαιτείται χρόνος μεταξύ των μαθημάτων, κατά την εξεταστική περίοδο, για την προετοιμασία των μαθητών.

Ας το λάβουν υπόψη τους οι σύμβουλοι του υπουργού μας και να προτείνουν αλλαγές.

Διευθυντής Γυμνασίου

[Πηγή: esos.gr]