Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Βεβαίωση Συμμετοχής Πανελληνίων 2023 / Σε τι χρησιμεύει

Βεβαίωση Συμμετοχής Πανελληνίων 2023 / Σε τι χρησιμεύει Πανελλήνιες 2023:

Έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εκτύπωσης Βεβαιώσεων Συμμετοχής για όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ. Η Βεβαίωση Συμμετοχής περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά-Μουσικά Μαθήματα). Οι υποψήφιοι μπορούν να παραλαμβάνουν τη βεβαίωση συμμετοχής τους από το ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά από πολλά ερωτήματα αναγνωστών τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν πως η Βεβαίωση Συμμετοχής περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού και Ειδικά Μαθήματα) καθώς και το σύνολο των μορίων. Χορηγείται αμέσως μετά την οριστικοποίηση των βαθμολογιών και των ειδικών μαθημάτων. Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τη βεβαίωση συμμετοχής τους από το Λύκειο, στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

1. Εγγραφή σε Σχολή – Πανεπιστήμιο του εξωτερικού για προπτυχιακές σπουδές. Η βεβαίωση χρειάζεται για όποιον θέλει να κάνει μηχανογραφικό για τα πανεπιστήμια της Κύπρου.

2. Υποβολή Μηχανογραφικού Κύπρου. Σίγουρα χρειάζεται στα παιδιά που θα φύγουν για προπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό όπου εκτός από το απολυτήριο λυκείου απαιτείται και η συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η βεβαίωση λοιπόν αυτή είναι το δικαιολογητικό που υποχρεούνται να καταθέσουν προκειμένου να γίνουν δεκτοί.

3. Συμμετοχή ξανά στις Πανελλαδικές με το 10%. Επίσης αν κάποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος τα δύο επόμενα χρόνια με το 10%, θα πρέπει να επιδείξει την πρωτότυπη βεβαίωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις και την αστυνομική του ταυτότητα προκειμένου να δημιουργήσει καινούριο προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

4. Εγγραφή σε Σχολή  Τμήμα ΑΕΙ. μπορεί να το ζητήσει ως επιπλέον δικαιολογητικό εγγραφής τους στη Σχολή. Υπόδειγμα Βεβαίωσης Συμμετοχής Έκδοση Βεβαίωσης Συμμετοχής στις Πανελλήνιες 2023

Το Υπουργείο Παιδείας ενεργοποίησε τη δυνατότητα εκτύπωσης Βεβαιώσεων Συμμετοχής για όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ.  Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εκτύπωσης Βεβαιώσεων Συμμετοχής για όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ. Η Βεβαίωση Συμμετοχής περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά-Μουσικά Μαθήματα).

Οι υποψήφιοι μπορούν να παραλαμβάνουν τη βεβαίωση συμμετοχής τους από το ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 7-7-2023 έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων, η οποία θα λήξει την Δευτέρα 17-7-2023. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία τους) λειτουργούν επιπλέον την Τετάρτη 12-7-2023 και την Δευτέρα 17-7-2023.

Πηγή: [Foititikanea.gr]