Βάσεις 2023: Ποιά μέρα ανακοινώνονται

Την Πέμπτη 27 ή την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων 2023, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος Απόστολος Λακασάς στην εκπομπή Αταίριαστοι του ΣΚΑΪ, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κας Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία δήλωσε πως οι Βάσεις θα ανακοινωθούν τέλη του μηνός Ιουλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο δεν θα δούμε μεγάλη άνοδο των Βάσεων αν και οι περισσότερες θα κινηθούν ανοδικά. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Επίσης, οι υποψήφιοι που είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο. Τέλος, εκτός από την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα των Βάσεων 2023 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας. Αποτελέσματα υποψηφίων για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) με τους κωδικούς των πανελλαδικών και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμά τους. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Πηγή: ipaidia.gr