Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΑΣΕΠ – Γραπτός Πανελλήνιος Διαγωνισμός: Έως το Πάσχα τα αποτελέσματα

Εως το Πάσχα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα που αφορούν τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού), ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου και στον οποίο έλαβαν μέρος 77.000 υποψήφιοι.

Το Συμβούλιο σε αυτή τη φάση φωτογραφίζει τα απαντητικά δελτία με καλυμμένα τα ονόματα, έτσι ώστε όταν τα ονόματα αποκαλυφθούν προκειμένου να καταρτιστεί η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων να μην μπορεί να υπάρξει υπόνοια παρέμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό δεν θα προσληφθούν άμεσα αλλά θα αποτελέσουν τη δεξαμενή από την οποία θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις στο Δημόσιο των επόμενων δύο ετών.

Με την έκδοση των αποτελεσμάτων θα δημιουργηθούν πίνακες επιτυχόντων (όσοι έπιασαν τη βαθμολογική βάση). Σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση προκηρύξεων φορέων για την πρόσληψη των επιτυχόντων θα αρχίσουν από τα τέλη Ιουλίου και θα συνεχιστούν και το φθινόπωρο.

Με την έκδοση των προκηρύξεων το ΑΣΕΠ θα καλεί κάθε φορά να υποβάλλουν αίτηση ένα τμήμα των επιτυχόντων (3πλασιο συνήθως από τις θέσεις που διεκδικούνται) ενώ παράλληλα θα συμπληρώνεται και το Μητρώο όπου όσοι καλούνται θα μπορούν να υποβάλλουν άλλα μοριοδοτούμενα στοιχεία τους (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, εμπειρία κλπ).

Πηγή: alfavita.gr