Αποσπάσεις: Να ανοίξει εκ νέου το σύστημα για την υποβολή αιτήσεων

Νίκος Φασφαλής, Αιρετός στο ΚΥΣΠΕ

Καθώς πλησιάζει η έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς και κατανοώντας την αγωνία όσων από εσάς εκκρεμούν αιτήσεις απόσπασή σας ή ανάκληση απόσπασής σας, θέλω να σας ενημερώσω ότι:

Όπως γνωρίζετε οι Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ πραγματοποιήθηκαν από το ΚΥΣΠΕ τον περασμένο μήνα με την παρουσία των εκλεγμένων Αιρετών του Κλάδου μετά από την αλήστου μνήμης περίοδο των δοτών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πέρα από τη διασφάλιση των αρχών της Διαφάνειας και της Ισονομίας, την πραγματοποίησή τους στο μέγιστο αριθμό των κενών που δόθηκαν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή τις Περιφερειακές Διευθύνσεις!

Έτσι για τη Γενική Αγωγή ικανοποιήθηκαν 2506 αιτήσεις σε σύνολο 2692, ποσοστό 93,08% και για την Ειδική Αγωγή 494 από τις 516 ποσοστό 95,74%.

Στη συνέχεια άνοιξε το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού και κατατέθηκαν ενστάσεις, επανεξετάσεις αιτήσεων, ανακλήσεις και νέες αιτήσεις απόσπασης που αφορούν νεοδιόριστους και ειδικές κατηγορίες.

Το σύστημα δεν επέτρεπε κατάθεση νέων αιτήσεων απόσπασης με αποτέλεσμα να κατατεθούν αιτήσεις από πολλούς συναδέλφους χειρόγραφα.

Ως Αιρετός του Κλάδου καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να ανοίξει άμεσα το σύστημα και για την κατάθεση και αυτών των αιτήσεων ώστε να εξεταστούν από το ΚΥΣΠΕ όλες τις αιτήσεις χωρίς τον αποκλεισμό κανενός!

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα, όπως πληροφορήθηκα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ προγραμματίζεται για την επόμενη Τρίτη 29 Αυγούστου 2023.

Μετά την πραγματοποίηση του ΚΥΣΠΕ και τον επαναϋπολογισμό των κενών, θα ακολουθήσει τέλος του μήνα η πρόσληψη αναπληρωτών.

Για ότι νεότερο, θα σας ενημερώνω.

Πηγή: esos.gr